Tänään aamulla oltiin Lauran luona. Näimme Lukan ensimmäistä kertaa. Ihana palleropoika. Pipsakin olisi ollut kiinnostunut leikkimään mutta Lukaa hieman vielä hirvitti. Kerttu ja Katja olivat myös vierailulla ja Kertulle tehtiin ihka ensimmäinen verijälki. Ja huippuhyvin meni. Kerttu ei pelännyt yhtään vaikka oli vain alle tunnin vanhentunut jälki. Jäljesti tarkasti ja motivoituneesti ja haisteli makaukset. Lopusta löytyi sitten mieluinen siankorva. Hyvä Kerttu!! Saadaan lisää mejäairiksia joukkoon.

 Pipsan kanssa otin tottista. Otin kaksi eri kertaa. Seuraamista sekä noutoa. Nyt koitin tarkentaa ja johdonmukaistaa pakotteita ja kehuja Jounin oppien mukaisesti. Varsinkin irrotuksissa. Eli läppäsin kuonolle heti jos ei irrottanut. Ja jo toisella tottiskerralla Pipsa oli hiffannut ja irrotti paremmin. Hienoa! Tulee motivaatiota jatkaa kun kokee et on kehittymismahdollisuuksia. Just se on ollu mun ongelma, ku on tuntunu et me junnataan paikallaan enkä siks motivoidu tekemään. Seuraamiseen pitäs tehdä viel vaihtelua eli tempovaihteluita ja ihan vaan paikallaa kääntymisiä ja sit häiriötä ja hypähdyksiä sivulle. Ja pitää myös palkata usein heti irtioton jälkeen, ettei ala kokea sitä negatiiviseksi. 

Noudossa Pipsa meinas aina kiertää hyppyesteen takas tullessa. Viimeisellä hypyllä tuli itse ja siihen lopetettiin. Otin myös luoksetuloa ja koitin, kuten Jouni, et seisonkin vinossa. Mut eihän Pipsa sitä hiffannut kun ei ole koskaan ennen otettu, mut ihan hauska oli kokeilla ja voishan sitä alkaa reenata tarkemmaks. Et tietäis ne maamerkit tuo Hipsu.Hyttyset häiritsi kovasti. Pitänee varmaan suihkutella jotain hyttysainetta Pipsaan jos vielä jatkossakin kovasti häiritsee.

 Myös Luka otti vähän saalisleikkejä patukalla. Tosi kiva nyt nähdä kuin Laura etenee Lukan kanssa viettikoulutuksessa. Yhdessä saadaan pohdiskella juttuja siihen liittyen kun ollaan molemmat vasta asiaa opittu mutta todettu kuitenkin, että kyllä asiat vaan niin pitää tehdä, jotta hyvä tulee. Tänäänkin sain jo Lauralta puhelun liittyen saalisleikkiin ja leikkitilanteessa tapahtuneesen käden puremiseen. Pohdiskelua riittää.

 Loppu aamupäivästä menikin nettisurffailuun ja sulhaskandidaattien etsimiseen Pipsalle. Saksassa tarjontaa riittä, nyt vaan bongaamaan ne itseä kiinnostavat ja luomaan suhteita sinne suuntaan, jotta pääsisi livenäkin katselemaan sulhasia!