Nyt on en oo ehtiny kirjottaan muutamaan päivään, kun uus kesätyö on jotenkin vienyt mehut. Mut ens viikol alkaa loma ja sit vasta heinäkuussa varsinaiset työt tän harjotteluviikon jälkeen. Eli kolme viikkoa ehitään tekeen Pipsan kans vaiks mitä. Toivomme vaan vähän viilentyvää säätä.

 Tiistaina olimme tottistelemassa airisten tottistreeneissä. Otimme kaksi lyhkästä pikkutreeniä. Ensin otimme pikkupätkiä seuraamista ja paljon palkkaa patukalla. Meillä on nyt tässä tarkoituksena ainaskin kuukauden päivät tehdä pelkkiä pikkuseuraamisia ja kasvattaa viettiä aina kun ollaan kentällä, niin että siellä tehdään vaan patukan kanssa hurjan hauskasti. Sitten otimme myös ihan lyhyen eteenmenon. Toisella kerralla otettiin noutoa. Siinä koitetaan kasvattaa vauhtia ja otettiinkin sellasia treenejä, että Laura piti Pipsaa ja heitin patukan sen nenän eteen lähdin juoksemaan taaksepäin kun annoin tuo-käskyn. Sitten käskin irti vauhdissa ja palkkasin patukalla. Ainakin tyttö juoksi täysillä. Tuollaisia lisää kentällä ja kotona pelkkää irrotusta namin kanssa, koska pureskelee. Kotiläksy namilla on myös seuraamisen vasemmalle kääntymiset namillä. Pipsan pyllyn käyttö ei oikein oo parasta luokkaa.

 Pipsan kyynärtulokset olivat myös tiistaina näkyvissä koiranetissä. Mahtavaa, viisivuotiaalla mammakoirallani on vieläkin 0/0. Nyt kun olen lukenut kandityötani varten artikkeleita kyynärvnivelten perinnöllisyyteen liittyen, on siellä tullut selvästi esille kuvaushetken iän huonotava vaikutus tuloksiin. Hienoa, luusto on Pipsalla ainakin aivan moitteeton siis! Silmät peilattiin uudestaan kanssa ja kaikki oli kunnossa.

 Tiistaina käytiin myös katsomassa Lauran ja J-P:n uutta kotia. Viehättävä uusi koti heillä! Vaikkakin kovasti hommia eessä, niinkun täällä meitinkin rintamamiestalossa. Eikun pyörailemään sinne siis.

 Eilen äiti, isä ja Pipsan Elsa-tytär olivat vierailulla. Koirat leikkivät pihalla palloleikkejä ja mukava oli muutenkin taas nähdä Elsaa. Elsa saa vanhaa rouvaa vähän liikkeelle. Pipsa ja Elsa saivat saaliikseen räkätin poikasen, joka oli ilmeisesti jotenkin huono lentämään jo valmiiksi. Se oli sitten pakko tappaa, kun ei päässyt lainkaan lentämään oltuaan Elsan suussa.